18 år og topscorer - mød Laura Grosen Larsen

18 år og topscorer - mød Laura Grosen Larsen

18 år og topscorer – mød Laura Grosen Larsen

 

Laura Grosen Larsen er et hårdtskydende eksempel på, at samarbejdet mellem Odense Håndbold og IF Stjernen er særdeles velfungerende. Den 18-årige svendborgenser er således topscorer for IF Stjernens hold i 1. division med 19 mål i fire kampe – og det samtidig med, at hun passer sin primære håndboldtjans som profil for Odense Håndbolds mandskab i U19 Ligaen.

 

  • Af Mikkel Wittorff Nielsen

 

Når man er nybagt seniorspiller, skal man som regel pumpe bolde og bære vandflasker – sådan plejer det i hvert fald at være. Laura Grosen Larsen pumper også bolde sommetider. Men hun scorer også mål – mange mål. Og det selvom hun er blandt de yngste aktører på IF Stjernens hold i 1. division.

 

Hun har været umulig at overse, hvis man har været til håndbold i Skt. Jørgens hallen i denne sæson. Hele 19 mål er det blevet til fra hendes hånd – heriblandt imponerende syv af slagsen i kampen mod førerholdet, Ringkøbing Håndbold.

 

På spørgsmålet om, hvordan det har været at gå direkte ind som profil på et seniorhold i 1. division, er Laura Grosen Larsen klar i mælet.

 

”Det var været spændende og meget anderledes end hvad jeg er vant til, at være seniorspiller indtil videre. Jeg står overfor spillere nu, som er markant stærkere fysisk og det tvinger mig til, at tænke anderledes. Det er en super fed mulighed, som jeg er meget glad for at have fået”.

 

Tilfredsheden er nem at spore i stemmen hos den unge bagspiller, da snakken falder på hendes præstationer indtil videre i denne sæson. Ikke nok med, at hun spillemæssigt har præsteret godt – socialt har det også været en god oplevelse at starte i IF Stjernen.

 

”Alle har taget godt imod mig. I starten troede jeg, at jeg skulle være ”hende den unge”, men sådan har det slet ikke været. Jeg har ikke skullet holde mig tilbage grundet min alder, men har tværtimod kunnet lære af de andres erfaring. Stjernen er en god klub, med et godt sammenhold”.

 

IF Stjernen har fået en pointmæssig svær start i 1. division, hvor det indtil videre er blevet til fire nederlag. Det altoverskyggende mål er dog fortsat at forblive i rækken, og det tror Laura Grosen Larsen på er muligt, til trods for den manglende pointhøst.

 

”Mulighederne er helt sikkert til stede. Vi har mødt flere af de forventede tophold i indledningen på sæsonen og det er ikke modstandere, som vi skal måle os med som sådan. Jeg synes, at vi har præsteret godt i de fire første kampe og hvis vi præsterer på et tilsvarende niveau mod nogle af de modstandere, som nok kommer til at kæmpe med om overlevelse i rækken, kan vi sagtens samle point nok, til at sikre endnu en sæson i 1. division”.

 

For Laura personligt, er fokus udelukkende på nuet og den næste kamp. Tingene tager hun, som de kommer.

 

”Jeg tænker ærligt talt ikke så meget over, hvad mine håndbolddrømme er. Jeg vil rigtig gerne spille 1. division igen næste år, fordi jeg føler, at det udvikler mig som spiller. Uddannelse er også meget vigtigt for mig, så jeg nyder sådan set bare at spille håndbold og så ser jeg, hvad der sker”.

 

Den næste opgave for Laura, og resten af IF Stjernens hold i 1. division, er lørdag d. 12. oktober, når man gæster TMS Ringsted.