Om Stjernen

Idrætsforeningen Stjernen blev stiftet d. 18. april 1921 af de to atletikfolk Karl Hansen og Erhard Jørgensen.

Atletik og vintergymnastik var de eneste sportsgrene der var på programmet i Stjernen indtil 1931. Her købte den daværende bestyrelse en håndbold, så man kunne afslutte gymnastiktimerne med lidt boldspil.

Der var snart stor interesse for den forholdsvis nye sportsgren, og Stjernen var en af de første foreninger på Fyn, der fik håndbold på programmet. Foreningen var også med ved oprettelsen af Fyns Håndbold Union i 1933.

Klubhuset på Tranevej blev bygget ved hjælp af frivillig arbejdskraft og kunne invies i foråret 1959. Det tjente sit formål i 11 år hvor det var på tide med lidt bedre forhold. Ved hjælp af professionelle håndværkere og hårdt arbejde fra frivillige medlemmer stod klubhuset færdig i april 1970.

50’erne og 60’erne

Indtil begyndelsen af 50’erne var der mellem 90-100 medlemmer i Stjernen, der dyrkede atletik, og de vandt et utal af Fynsmesterskaber. Men i begyndelsen af 60’erne var der kun 10-15 atletikfolk tilbage, og derfor blev det ved generalforsamlingen i april 1962 besluttet at ophæve atletikforeningen. Det betød en ny struktur i Stjernen, for nu var der kun håndbold på programmet.

IF Stjernens damer var i pokalfinalen men tabte mod AIA Tranbjerg i 1980/81.

IF Stjernens damer vandt DM-guld i sæsonen 1985/86.

Den 15. maj 1992 blev tennisbanerne på Tranevej indviet, og med dem kom der endnu en sportsgren på programmet i Stjernen. Tennisafdelingen har i dag en god medlemsskare, og det fungerer godt med banerne på Tranevej.

I dag er Stjernen en af de største håndboldklubber på Fyn med mere end 400 medlemmer. Det er dejligt med så mange medlemmer, men det kan være svært at finde plads og træningstid til alle, og derfor håber vi på, at der snart kommer en Skt. Jørgens Hal nr. 2.

Leave a reply