U12 pige året der gik - klar til punktummet

U12 pige året der gik - klar til punktummet

U12 pige året der gik – klar til punktummet

På U12 pige startede vi op efter sommeferien med at være 28 tilmeldte spillere, men hen over sæsonen har der været en stor spillertilgang, så vi ved sæsonens afslutning er oppe på 43 spillere og 4 turneringshold.

U12 pigerne i oktober med nyt tøj fra Ajour Advokater, Unidrain, Sund.dk og Guardson

 

Vinder af A- og B-rækken til Skjern Banks Jule Cup
Fællesarrangement i Idrætshallen (se Odense Håndbold spille)

Sommeren startede med strandsæsonen, som fik bragt den store årgang sammen med masser af hygge til træning og på strandene i Assens, Kerteminde og Nyborg. Vi kunne til strandstævnerne stille med 3-4 hold pr. stævne. Da sommerferien var forbi, gik træningen i gang igen, og pigerne viste beslutsomhed og gåpåmod til at yde deres maksimale, så der kom en god start på sæsonen, og med et par gode træningsweekender i Esbjerg og i Skanderborg og deltagelse med tre hold til SUS-cup var pigerne klar til årets turnering, hvor tre hold blev tilmeldt til turneringen: to i A-rækken, et i B-rækken, og et hold mere deltog til C-stævner i løbet af efteråret. Efter jul blev det vekslet til fire turneringshold: ét i hver af rækkerne AA, A, B og C. I juleferien tog 16 spillere til Skjern julecup. Det blev et rigtigt fedt stævne, hvor pigerne fik sig en god oplevelse både socialt og sportsfagligt. Vi tog afsted for at vise jyderne, at man på Fyn godt kan spille håndbold, og det gjorde vi med bravur. Begge hold gik igennem turneringen ubesejret og blev dermed vindere af både A- og B-rækken.

U12 pige 2 vinder af B-rækken i Assens
U12 pige 1 vinder af A-rækken i Nyborg

Onsdag d. 18/04 var sidste fællesspisning. Der har en gang om måneden været afholdt fællesspisning for hele årgangen. Onsdag d. 18/04 blev rekorden for flest deltager slået, da hele 39(!) piger deltog i fællesspisning.

Som afslutning skal hele årgangen til VGIF cup i Vissenbjerg i weekenden 27-29. april. Hele 4 hold tager vi af sted med, hvilket er imponerende, og siger noget om pigernes store interesse for håndbold og for det store sociale fællesskab, som der er skabt på holdet i år. Det er en rigtig dejligt måde at slutte sæsonen af på for os alle. Vi er meget imponeret og stolte af den store tilslutning, da det jo også er en stor konfirmationsweekend. Trænerteamet vil gerne sige pigerne TAK for en fantastisk sæson. Tak til forældrene for lån af jeres piger og for jeres hjælp og støtte gennem sæsonen. Held og lykke fremover til alle.

Sæsonens sidste fællesspisning på U12 pige 2017/18. Med 39(!) tilmeldte piger 👏

 

Nedenfor ses et kort skrift om de enkelte hold:

U12 pige C 🙌

C: Holdet bestod hovedsageligt før jul af nye spillere, som ikke havde prøvet at spille håndbold før, men modet var der, hvilket gjorde at de flere gange var ude og spille C-stævner, hvor det var imponerende at se hvordan deres indstilling, og glæde var til håndbolden. Efter jul blev de tilmeldt i C-rækken, så de har spillet næsten hver uge gennem hele foråret. Det er en gruppe af piger med højt humør i alle situationer, positiv indstilling til træning og kampe og i særdeleshed positiv indstilling til hinanden som mennesker. Det har været en udfordrende sæson; en gruppe af ‘erfarne’ spillere og en gruppe af helt nye spillere, som skulle finde deres plads i spillet. Det har været spændende at følge gruppens udvikling!! Og kunne vi bare spille mod de hold vi begyndte turneringen mod, så havde de sgu’ fået en omgang i c-holdets vridemaskine og vi havde helt sikkert haft + på målkontoen. For nyligt havde vi sidste turneringskamp mod Krarup/Espe i Espe. Kampen endte 12-12. En rigtig god kamp, hvor vi både var bagud og foran. Stjernen scorede til 12-12 10 sekunder før tid – stor jubel!!

U12 pige B 🙌

B: Et hold bestående af rigtig mange førsteårs suppleret med nogle enkelte 2.-års var klar til at tage udfordringen op i en række som bestod af mange hold med mange 2.-års. Både før og efter jul er det blevet en placering i den gode ende af midten, hvilket er meget pænt og flot. Mange af spillerne har spillet sammen før, hvilket er nemt at se. Derfor har der gennem året været spillet flot og opfindsomt angrebsspil. Forsvaret har været mere udfordret, og grundet fysikken har pigerne været nødt til at arbejde hårdt på at få et godt forsvar op af stå, hvor man hjælper hinanden og målmanden. Den evne og lyst til at hjælpe hinanden er fundet, og det bliver kun bedre og bedre. De individuelle kvaliteter, der er på holdet, har fået lov til at udvikle sig i takt med, at modet er blevet en del af spillet som mange af spillerne har haft brug for, og mange af dem har taget det, som en del af deres spil nu.

 

 

U12 pige A 🙌

A: Et hold hvor de individuelle kvaliteter er i højsædet. Der er rigtig mange dygtige spillere på det hold, så udfordringen var at få dem til at spille sammen, ud fra at de har spillet på fem forskellige hold i sidste sæson. En udfordring som viste sig ikke at være så stor som forventet. Holdet fandt hurtigt sammen og fik de individuelle kvaliteter til at supplere hinanden flot. Det bedste eksempel på dette er en pokalkamp før jul mod DHG som endte toer i AA-rækken, hvor holdet som grundet afbud var på 7 piger, kæmpede alt hvad de kunne for overraskelsen. Overraskelsen udeblev og vi taber med 4, men den glæde og stolthed, som pigerne efterfølgende havde over at spillede så flot en kamp under de omstændigheder, siger alt om den gruppe af piger. Før jul var de tilmeldt A-rækken, hvor mange tætte kampe blev spillet. Desværre endte de tit med nederlag, men efter jul spillede de i en A-række, som var den tætteste gruppe i niveau. Der fik de vendt det til, at de tætte kampe blev vundet i mange tilfælde i stedet for tabt. Desværre glippede topkampen mod Kerteminde, som resultererede i en flot 2. plads.

 

U12 pige AA 🙌 (Fynsmestre)
U12 pige AA 🙌 (pokalvindere)

AA: Før sæsonen var Stjernens piger nogle af dem, som kunne nå langt i turneringen, men der var stadig flere hold, som stod foran os. Med en god moral og villighed til at ligge nogle kræfter i at arbejde på at blive bedre, har pigerne været igennem en udvikling, som vi er utrolig stolte over. Holdet spillede sig sammen på kort tid og er kun blevet bedre og bedre med tiden. På det individuelle har hver af pigerne taget store skridt mod fremtiden. Både på det tekniske og det taktiske niveau har de taget et spring, som har været en fornøjelse at se. I begyndelsen af sæsonen prøvede de kræfter med flere at de gode hold i Danmark ved deltagelsen i invitationsstævnet GOG Cup. Det blev en fin top 4 placering, og til SUS Cup gik pigerne i finalepuljen, hvor de ender med en 2. plads. I turneringen startede de ud med et uafgjort resultat mod Aarup, som formodedes at være det hold, der havde favoritværdiheden til at snuppe rækken. Siden så de sig ikke tilbage og tog resten af kampene og fik en flot 1. plads og kvalificerede sig dermed til DM i april måned. I AA-rækken er det cirka samme historie. Et enkelt uafgjort mod DHG og resten sejre, som giver et Fynsmesterskab til IF Stjernen Odense. En af de væsentlige grunde til at sæsonen har været så god, har også været et ønske om at stræbe efter at blive bedre og glæden ved at være sammen med sit hold, som bl.a. har givet nogle gode træningsstævner mod jyske hold i Ribe og sjællandske hold i Greve, en finalesejr til julestævnet i Skjern og en pokalsejr i den fynske pokalturnering med en finalesejr på 30-11 over Svendborg. Det samme hold som man i finalen havde tabt til i SUS-cup i starten af sæsonen. Det siger noget om udviklingen på holdet var været stor. Sammenholdet og kvaliteterne på holdet skal stå deres ultimative prøve, når de i weekenden 20.-22. april drager til DM i Hvidovre og skal spille mod de bedste hold i Danmark.

Tilføjet efter deltagelsen i DM:
Om lørdagen gik DM fantastisk for holdet, pigerne udspillede alt modstand, blandt andet ved at slå de senere sølvvindere 17-11. Pigerne præsterede om lørdagen som det bedste hold all-over hele DM både drenge og piger som det hold med bedste målscore, samt maksimumspoint og lå nr. 1 både på bedste hold samlet og bedste hold i gennemsnit. Desværre fandt pigerne aldrig samme spil i den vigtige morgenkamp mod FIF, som var en knald eller fald kamp om at komme i top 6. Pigerne var skuffet, men samtidig stolte af deres præstation om lørdagen.